• 3D beveiligde code
  • internet betaalcode
  • 3D secure code
Belgium
Artikel bijgewerkt door Anna 1 week 3 days ago - 2 leestijd

Wanneer en hoe kan ik een online betaling valideren?

Om de veiligheid van je rekening te versterken en je te beschermen tegen fraude, kan je worden gevraagd om je betalingen te valideren wanneer je aankopen doet op het internet.

Voor welke transacties geldt dit?

Als je een online betaling doet aan een winkelier wiens bank zich in Europa bevindt, wordt je om bevestiging gevraagd:

• voor alle aankopen van meer dan €30
  • voor elke €100 aan aankopen

Hoe kan ik een betaling valideren?

1. Betaal je aankopen zoals gewoonlijk
  2. Log je in op je online Nickel klantenzone of via de Nickel app: er zal automatisch een validatiescherm verschijnen wanneer je inlogt
  3. Valideer of annuleer de betaling binnen 5 minuten na aankoop

Indien je je Nickel klantenzone of app niet gebruikt, zal de betaling gevalideerd worden door het versturen van een code van 6 tekens per sms.