• Gestructureerde mededeling
Belgium
Artikel bijgewerkt door Anna 8 months ago - 1 leestijd

Hoe kan ik een gestructureerde mededeling toevoegen bij een overschrijving?

Een overschrijving met een gestructureerde mededeling is een combinatie van drie groepen van 12 (respectievelijk drie, vier en vijf) cijfers (bv: +++090/9337/55493+++), gescheiden door een schuine streep. Voor en achter de mededeling staan steeds drie plustekens of sterretjes.

We weten dat je bij andere banken enkel de cijfers moet invullen en dat de plustekens en schuine strepen al weergegeven zijn, maar bij Nickel vragen wij voorlopig alles handmatig op te schrijven om een gestructureerde mededeling uit te voeren. Je moet dus inderdaad ook de plustekens/sterretjes en schuine streepjes met de cijfercode mee invullen.

Als je dus een transactie wilt doen met een gestructureerde mededeling doe je dat het best zo:

Via de Nickel App:

1. Klik op ‘TRANSACTIES’
  2. Klik dan op ‘Nieuwe overschrijving’
  3. Vervolgens op de gewenste begunstigde
  4. Vul het gewenste bedrag in dat je wil overschrijven
  5. En dan in het vakje ‘Label’ kun je de gestructureerde mededeling invullen

Bijvoorbeeld:

6. Klik dan op ‘Volgende’
  7. Je ziet dan het overzicht van je transactie
  8. Klik dan ten slotte op ‘Overschrijving uitvoeren’