• geld naar het buitenland sturen
  • geld naar het buitenland overschrijven
  • Monisnap
Belgium
Artikel bijgewerkt door Anna 1 month 1 week ago - 4 leestijd

Hoe voer ik een internationale overschrijving uit met RIA en hoeveel kost dit?

Ontdek alles over internationale overschrijvingen via RIA :

Nickel heeft de handen in elkaar geslagen met RIA en Moni om je de mogelijkheid te bieden internationaal geld over te schrijven, rechtstreeks vanuit je Nickel App of je online klantenzone!

Je kunt gebruik maken van RIA's uitgebreide netwerk tegen tarieven die speciaal onderhandeld zijn door Nickel!

Hoe voer ik een RIA-overschrijving uit?

1. Ga naar je Nickel app of je online klantenzone
  2. Klik op het tabblad “Transacties”
  3.  Selecteer "RIA overboekingen" en laat ons je begeleiden!
     Het enige wat je hoeft te doen is kiezen tussen cash verzenden of een overschrijving doen.

• Cash versturen:
    Aan het einde van de transactie krijg je een code. Geef die aan je begunstigde. Op vertoon van de code en zijn/haar identiteitsbewijs kan de ontvanger het geld ophalen bij het RIA-punt van zijn/haar keuze.

Als je begunstigde het verzonden geld niet binnen 30 dagen heeft opgehaald, wordt je transactie automatisch geannuleerd. Je krijgt het bedrag van de overschrijving gecrediteerd, evenals het bedrag van de commissie die bij deze overschrijving hoort.

De eerste overschrijving is gratis, ongeacht het bedrag of het land van bestemming: maak er gebruik van!! 🤩🙂

• Geld overschrijven:
    Zodra het bedrag is gevalideerd, staat het geld binnen 1-2 werkdagen op de rekening van de begunstigde.

Hoeveel kost een overschrijving met Ria?

Nickel heeft concurrerende tarieven overeengekomen die niet hoger zijn dan 5% van het verzonden bedrag, terwijl concurrenten 6-7% of zelfs meer in rekening brengen!
De kosten zijn afhankelijk van het land waarnaar je geld verstuurt en de verzendmethode:
> Kosten voor het versturen van cash
> Kosten voor overschrijvingen

Welke minimum- en maximumbedragen kan ik verzenden met RIA?

Je kunt elke maand tot €1000 versturen. Behalve de eerste 15 dagen dat je Nickel klant bent, dan ben je beperkt tot €300.
Het minimumbedrag is €5 per overschrijving en het maximumbedrag is €750 per overschrijving.

Hoe annuleer ik een lopende overschrijving via RIA?

Het is niet mogelijk om een overschrijving te annuleren.

Volg deze stappen om een cash geld overboeking te annuleren:

• Via de Nickel app:
  1. Ga naar het tabblad "Transacties"
  2. Ga naar de rubriek "RIA cash overdracht"
  3. Nadat je je RIA-code hebt ingevoerd, ga je naar "Mijn overschrijvingen"
  4. Selecteer de overschrijving die je wilt annuleren
  5. Klik op "Mijn transactie annuleren"

• Via je online klantenzone
  1. In het tabblad "MEER", ga naar "Geld overschrijven met RIA"
  2. Nadat je je RIA-code hebt ingevoerd, ga je naar "Mijn overschrijvingen"
  3. Selecteer de overschrijving die je wilt annuleren
  4. Klik op "Mijn transactie annuleren"

Je overschrijving wordt binnen 3 tot 4 werkdagen geannuleerd.

Je RIA-code is de code die je hebt ingesteld toen je voor het eerst inlogde op RIA.