• standaard overschrijving
  • instant overschrijving
  • overschrijvingskosten
Matt
Artikel bijgewerkt door Matt 2 weeks 6 days ago - 2 leestijd

Standaard of instant overschrijvingen: hoe werkt het en hoeveel kost het?

Hoe een overschrijving uitvoeren?

Om een overschrijving in euro te doen naar een rekening in de eurozone  (eurozone uitgebreid met Andorra, Monaco, San Marino en Vaticaanstad):

1. Log in op je online klantenzone of je Nickel app.
  2.  Ga naar het tabblad "Transacties" en vervolgens naar de rubriek "Overschrijvingen".
  3. Klik op "Nieuwe overschrijving".
  4. Kies het type overschrijving "bankoverschrijving" of "SMS overschrijving naar een Nickel rekening".
  5. Selecteer je begunstigde.
  6. Vul het gewenste in euro en de reden van de overschrijving (optioneel) in.
  7.  Kies het type overschrijving:
    - standaard overschrijving: de rekening van je begunstigde wordt binnen 48 uur gecrediteerd)
    - Instant: de rekening van je begunstigde wordt onmiddellijk gecrediteerd.
  8. Bevestig de overschrijving.

Hoeveel kost een overschrijving?

• Standaard Overschrijving naar een andere bank: gratis!
  • Onmiddellijke overschrijving naar een andere bank: €0.80 kosten
  • Overschrijving naar een andere Nickel-rekening: gratis en altijd instant!